Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.... !!!!!!!!!!!

Όποιος την ιστορία του την ίδια δεν ξέρει , το πως και το γιατί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια , στης αμάθειας το σκοτάδι μένει και ζει μονάχα από την μια μέρα στην άλλη (Γκαίτε)

Δημοσίευμα σε εφημερίδα:

Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...


Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Κάποτε οι Έλληνες "καβάσηδες" που υπηρετούσαν στις Πρεσβείες και Προξενεία ήταν ντυμένοι φουστανελλάδες, θαρρείς βγαρμένοι κατευθείαν από την Μεγάλη των Ελλήνων Επανάσταση.

Ο Κρητικός Κοτζάμπασης, καβάσης στο Ρωσσικό Προξενείο στα Χανιά:


Από εδώ.

Έλληνας καβάσης στη Σμύρνη:


Φωτογραφία του 1870.

Μακάρι να βρισκόταν κάποιος "τρελλός" σε καμιά Πρεσβεία μας και στις 25 του Μάρτη να βάλει σε video-wall απ' έξω από την Πρεσβεία το τραγούδι Νά 'τανε το Εικοσιένα (και μάλιστα την αλογόκριτη εκδοχή του! Με Τουρκοπούλα κι όχι Ομορφούλα )

1 σχόλιο:

 1. Κυλά της Ιστορίας ο τροχός….!

  .....Κυλά της Ιστορίας ο τροχός….,
  τροχίζοντας τη Γη…., που τη ματώνει….,
  ‘ματοσταλίδες μακιγιάρουνε το φως….,
  σε έργο δρακουλέ…., που δεν τελειώνει….!

  Φερέφωνο, κι αυτή, είν’ των Αρχόντων….,
  πάν’ στον τροχό –τους, γράφοντας, γυρίζει….,
  μαύρο το άσπρο….. κι άσπρο το μαύρο….: τέχνη –της…..
  και κάθε Κάθαρμα Μεγάλον το βαφτίζει….!

  Ιστορία όλο Ψέμα….,
  τα θηρία στην αρένα….,…..
  πάντα, μάρτυρες οι αθώοι….!
  Καίσαρες και ‘’Ιερατείο’’….,
  σιαμαίο Θανατείο….,
  ‘’δείχνουν’’ απ’ το Θεωρείο….,…..
  φτου….. στο σάπιο σκυλολόι….,
  ‘’τους ψηλούς που τους κονταίνει…..
  και στους νάνους δίνει μπόι…..’’….!.....

  ................................

  Περνούν της Ιστορίας πανδοξασμένοι….!

  .....Περνούν της Ιστορίας
  πανδοξασμένοι….,
  Μοίρες της δυσοσμίας….,
  μυροχρισμένοι….!

  Ονόματα σύμβολα….,
  ‘’Άγιοι’’ Διαβόλου….,
  αβούλιαχτα κύμβαλα
  του γεωμόλου….!

  Μα οι άταχτες ‘’θεές’’
  τους ενεδρεύουνε….,
  ‘γδικήτρες Ερινύες
  που ξεσκεπάζουνε….!.....

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
  URL : www.alexandros-zivas.gr
  ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Free Hit Counter