Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΛΕΞΙΛΟΓΙΚΑ : ΛΑΓΟΓΑΜΙΣΤΡΕΣ

[Ο Σεραφείμ Φυντανίδης] Πριν τη δικτατορία δούλευε στο "'Έθνος". Ήταν η εποχή της πολυκατοικίας - γκρέμιζαν τα νεοκλασικά και χτίζανε τέρατα. Και γιανά κερδίσουν ορόφους, χαμήλωναν το ύψος των χώρων, αν ήσουν ψηλός, κινδύνευες να κουτουλήσεις στα ταβάνια. Πήγε, λοιπόν, να πάρει συνέντευξη από τον μεγάλο αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Κάποια στιγμή σχολίασε τις πολυκατοικίες με μια χαρακτηριστική λέξη - την οποία όμως την άλλαξαν στην εφημερίδα, διότι ήταν σεμνή εκείνη η εποχή. Του είχε πει: "Αυτά, παιδί μου, δεν είναι σπίτια. Είναι λαγογαμίστρες".

Πηγή: Εφημερίδα FAQ, #83, 14-20 Ιανουαρίου 2010, σ. 18

----------------

Όποιος λοιπόν θέλει κρατική διαφήμιση την επόμενη εβδομάδα, θα λέει τον κωδικό… «λαγογαμίστρα»…
Για όποιον δεν προέρχεται από αγροτική οικογένεια, σπεύδω να πληροφορήσω, ότι «λαγογαμίστρα» είναι τα λαγούμια που σκάβουν οι λαγοί για να ζευγαρώσουν.

ΠΗΓΗ

----------------

... lagogamistra bank, η οποία βρίσκεται σύμφωνα με τον θείο Γιώργο Τράγκα, έξω από την περιοχή Μερτικέικα, της Πελοποννήσου...)

Από την συχνότητα του REAL, συνιστούσε σε όλους μας… να πάμε στην ΛΑΓΟΓΑΜΗΣΤΡΑ, και να χώσουμε τα χρήματά μας, (όσα έχει ο καθένας), στη γη της περιοχής… H περιοχή αυτή, έχει γίνει ξακουστή, ως τόπος συνεύρεσης λαγών… Προφανώς… όταν χώνεις χρήματα σε περιοχές όπου ζευγαρώνουν τα συγκεκριμένα θηλαστικά… τα χρήματα πολλαπλασιάζονται, όπως και οι οικογένειες των κούνελων…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Free Hit Counter