Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗ "ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ"


Ανάρτηση αφιερωμένη στους αγωνιζόμενους Αιγύπτιους, με την ευχή ο τύραννός τους να μετράει τις τελευταίες του ώρες στην εξουσία!

*******************************

Η φωτογραφία αυτή είναι του γνωστού φωτογραφικού οίκου της Αλεξάνδρειας AZIZ & DORES


Δεν γνωρίζω το εικονιζόμενο πρόσωπο. Υπάρχει μια υπογραφή στη φωτογραφία, και ίσως να είναι δική του:


Πάντως πρέπει να είναι κάποιος σημαντικός άντρας, αφού η φωτογραφία βρισκόταν στη ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, όπως φανερώνει η σφραγίδα που φέρει:


O Γιάννης Βλαχογιάννης, λογοτέχνης και ιστοριοδίφης, ήταν αυτός που διέσωσε το αρχειακό υλικό της επανάστασης του 1821, αλλά και ποικίλο άλλο. Οι πολύτιμες συλλογές του είναι σήμερα ο κορμός των ΓΑΚ (Γενικών Αρχείων του Κράτους). Κατά πάσαν πιθανότητα, από τη Συλλογή του την αποκείμενη στα ΓΑΚ (*) είναι και η παραπάνω φωτογραφία. Που αφού την άφησαν και την έφαγε το σαράκι, την πέταξαν ως άχρηστη!

Αυτή είναι η σαρακοφαγωμένη πίσω πλευρά:


(*)
Συλλογή Βλαχογιάννη
Η Συλλογή Βλαχογιάννη αποτελεί σημαντική συλλογή της ΚΥ των ΓΑΚ που κατά το παρελθόν υπήρξε και αντικείμενο ενδιαφέροντος ειδικής Επιτροπής. Αποτελείται από φακέλους εγγράφων, χειρόγραφα, κυτία με θεματικό περιεχόμενο, έντυπα και βιβλιογραφικά δελτία που προέρχονται από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή των Γενικών Αρχείων του Κράτους ιστοριοδίφη Γιάννη Βλαχογιάννη (Κατάλογοι Α΄ - ΣΤ΄).

Από τον ιστότοπο των ΓΑΚ


1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως υπάρχουν παμπολλα κειμήλια που βρισκονται παραπεταμένα και σαπιζουν στις αποθήκες δήμων ..μπραβο σου για την αναδειξη του συγκεκριμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Free Hit Counter