Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ

Αφού απολαύσετε τον Ταχυδρόμο του Μ. Χατζιδάκι από τον Ν. Ξυλούρηχαρείτε τώρα και μια σειρά από Κρητικούς Ταχυδρόμους, όπως εικονίζονται σε παλιές φωτογραφίες και κάρτες.

Φωτογραφία αγνώστου:


[από δημοπρασία]

Ο φωτογράφος πιθανόν να είναι ο Behaeddin, γιατί οι φωτ. πλάκες του ήταν συνήθως αριθμημένες, κι ετούτης εδώ η πλάκα έχει αριθμό 11709:Του Behaeddin είναι αυτή η κάρτα (αριθ. 110): Ιεράπετρα. 'Αφιξη του ταχυδρόμου:Αυτή είναι του Ν. Αλικιώτη, αριθ. 171 (Ηράκλειο):κι αυτή των Περάκη - Φορτσάκη, αριθ. 57 (Χανιά):Εδώ τώρα είναι ένας ταχυδρόμος της Κρητικής Χωροφυλακής σε δύο εκδόσεις του E. A. Cavaliero (Χανιά):

Ο αγαπητός συνάδελφος "εν ιστολογίοις" Ι. Παπαδάκης, μου έστειλε τη φωτογραφία αυτή, με το ερώτημα αν πρόκειται για Κρητικό ταχυδρόμο (λόγω του καπέλου που κρατά):Το καπέλο έχει ένα σήμα που είναι ένα εξαγωνικό αστέρι, σαν το άστρο του Δαυίδ. Μπας και πρόκειται για κανένα βρακοφόρο .... ραββίνο;Επειδή, όπως φαίνεται, η φωτογραφία είναι παρμένη από κάποιο δημοσίευμα, όπου προφανώς θα αναφέρονται κάποια στοιχεία για το εικονιζόμενο πρόσωπο, όποιος ξέρει την πηγή ας μου την στείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Free Hit Counter