Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΑΪΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κυρίες και κύριοι, να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου -είναι μερικοί συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής και άλλοι που είναι σε υπηρεσιακά ταξίδια.

Πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή συζήτηση, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στην Αϊτή. Η Αϊτή είναι μία απ’ τις φτωχότερες χώρες του κόσμου και περνά αυτές τις μέρες δραματικές στιγμές λόγω του σεισμού. Και βέβαια, όλοι οι Έλληνες δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Θα ήθελα να ζητήσω απ’ όλους σας, στο χώρο της αρμοδιότητάς του ο καθένας, να συνδράμει άμεσα, ώστε η χώρα μας να αποστείλει όσο το δυνατόν τη μεγαλύτερη βοήθεια στην Αϊτή και τους πολίτες της. Και θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να υπενθυμίσω ότι η Αϊτή ήταν το 1822 η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και βεβαίως την υπόσταση της Ελλάδας ως ανεξάρτητης χώρας.

Πολλές φορές, οι εξελίξεις έρχονται να μας θυμίσουν ότι σε αυτό τον κόσμο δεν ζούμε μόνοι μας. Μπορεί να έχουμε τα προβλήματά μας, να καταναλώνουμε και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας για να τα λύσουμε, αλλά δεν ξεχνάμε.

Δεν πρέπει και δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας σε πολλές περιοχές, που περνούν δύσκολες στιγμές και οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, να προσφέρουμε και εμείς τη δική μας βοήθεια. Διότι σε δύσκολες στιγμές για μας, έχουν και αυτοί δείξει τη δική τους αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Αυτό το τονίζω.

Από ΑΝΑ

*********************************************************

Πρός: Κάθε ΕΛΛΗΝΑ

Πλησιάζει η 1 Ιανουαρίου 2010. Θα σας εξηγήσω πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι αυτή η ημερομηνία για τους Έλληνες. Οχι βέβαια για τον μπριζολάτο άγιο COCA COLA, αλλά γιατί είναι η Εθνική Εορτή της ΑΪΤΗΣ. Θα πείτε τι σχέση έχει αυτό με τους εμάς; Μεγάλη.

Τεράστια διότι η μικρή και πτωχή αυτή χώρα ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπουαγιέ. Μόλις που τελείωσε τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών κατεστραμένη οικονομικά, έστειλε στο Παρίσι στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ 25 Τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα γιά τόν δικό μας αγώνα. Επίσης έστειλε 100 εθελοντές μαύρους Στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελληνων. Δεν έφθασαν ποτέ, φημολογείται ότι τους μακέλεψε ο γάλλος του οποίου τα μπακάλικα ρημάζουν σήμερα την Ελληνική οικονομία.

Σ αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα καί ΑΙΜΑ.

Χ Ρ Ω Σ Τ Α Μ Ε

Οι Αλλοδαποί εξουσιαστές των Ελλήνων επιμελώς απέκρυψαν αυτά τα γεγονότα, το Ελλαδιστάν ποτέ δεν είπε ούτε μισό Ευχαριστώ. Όμως θα βρειτε πληροφορίες για την ακριβεια αυτών που γράφω στην εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου στο λήμμα Αϊτή και στο βιβλίο του Λάζου, Ελληνες στα απελευθερωτικά κινήματα.

<<Φίλους Τίμα >> δίδαξε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ας τους Τιμήσουμε λοιπόν έστω και μετά από 200 χρόνια, μια κάρτα ένα τηλεγράφημα με ευχές ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτή κανεἰς στο Προξενεἰο της ΦΙΛΤΑΤΗΣ χώρας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Διαδώστε αυτό το μήνυμα Σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας.

Ευχαριστώ

Προξενείο Αϊτής: οδός Βας. Σοφίας 28 Μαρούσι ΤΚ 15124

Σέλευκος Γεώργιος Προέδρου
Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ΝΙΚΑΝΔΡΑ
τηλ. 210 4310073

///////////////////////////////

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ ΑΪΤΗ
ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ

Μετά την δημοσιότητα πού δόθηκε τις ημέρες αυτές για την Αίτή και την συμφορά που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, μετά τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού, για την συμβολή της Αϊτης στον Ελληνικό Απελευθερωτικό πόλεμο του 1821 δηλώσεις που έβαλαν το πρώτο λιθάρι για την αποκατάσταση της πραγματικής ιστορίας μετά την ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του τύπου: ΕΘΝΟΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ίσως και άλλων που δεν γνωρίζω, τη κινητοποίηση όποιων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών ανέδειξαν το θέμα και τους ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ, ας δούμε τις προοπτικές που ανοίγονται για το Γένος των ΕΛΛΗΝΩΝ. Τα διάφορα κράτη θα στείλουν βοήθεια για λόγους ανθρωπισμού. Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε αυτό το προνόμιο; Ο Χ Ι. Μπορούμε να είμαστε φιλάνθρωποι απέναντι σε συνανθρώπους μας που χάνουν λεπτό προς λεπτό τήν ζωή τους θαμμένοι κάτω από τα ερείπια γα μιά κουταλιά νερό; ΟΧΙ ΟΧΙ Χίλιες φορές ΟΧΙ Όταν πρόκειται για την ΑΪΤΗ. ΟΧΙ Φιλανθρωπία σε αυτόν τον Φιλέλληνα, αγαπημένο, υπερήφανο λαό, ΟΧΙ λύπη για τους Αϊτινούς, ΜΟΝΟΝ ΧΡΕΟΣ. Έχουμε ΧΡΕΟΣ Τεράστιο σε αυτούς πού άφησαν νηστικές τις οικογένειες τους για να χρηματοδοτήσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ επανάσταση του 1821. Έχουμε χρέος που πηγάζει από τον κανόνα της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ: Αρωγοί στους συμμάχους, Ολετήρες στους εχθρούς. Με κάθε τρόπο και όπως μπορεί ο καθένας να βοηθήσουμε την φτωχή και πολύπαθη χώρα της ΑΪΤΗΣ ας τους περιβάλουμε με την στοργή και τρυφερότητα που μόνον ο ΕΛΛΗΝ μπορεί να νιώση για τον φίλο και σίγουρα οι ψυχούλες του ΡΗΓΑ του ΚΟΡΑΗ των οργανωτών του απελευθερωτικού πολέμου του 1821 και των ηρώων που έδωσαν το αίμα τους, για μιάς ώρας ελεύθερη ΖΩΗ θα χαμογελάσουν ανακουφισμένες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡ. ΑΪΤΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ 2341131478
IBAN: GR870100023000000-2341131478
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΑΣ ΕΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σέλευκος Γεώργιος Προέδρου
Πολιτιστικός σύλλογος ΝΙΚΑΝΔΡΑ
τηλ. 210 4310073

Από ΠΥΛΗ ΙΑΣΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Free Hit Counter